Thursday, February 01, 2007

 

AINO-MAIJA ÄSSIEN YKKÖSKETJUUN (julkaistu Porin Sanomissa 28.1.2007)

Porin Ässien kausi alkaa olla ohi, ja suurin jännitysmomentti onkin siinä, saako seuran kravattiosasto taivutettua Marko Kivenmäen piirtämään nimmarinsa uuteen sopimuspaperiin. Mave on tietysti Mave ja mediahuomionsa ansainnut, mutta maagista pelintekijääkin enemmän Ässät tarvitsee uuden hallin, jolla pystytään keräämään rahaa kirstuun niin, että niitä taitavia pelimiehiä voidaan palkata kannattajien iloksi jatkossakin.

Arvaan että tässä kohtaa minun kuuluisi ottaa huomioon taloudelliset realiteetit ja siirtyä puuhastelemaan vaikka patsashankkeiden parissa, mutta en nyt halua tehdä niin. Jos kerran uusi halli tarvitaan, taloudelliset realiteetit täytyy laittaa palvelemaan tätä hanketta, eikä jäädä odottelemaan sitä suloista päivää, kun kaupungin kirstussa sattuu olemaan muutama kymmenen miljoonaa ylimääräistä.

On nimittäin syytä huomata, ettei Ässien SM-liiga paikka ole itsestäänselvyys mistään muualta kuin Porista katseltuna. Kilpailu ihmisten vapaa-ajasta kovenee, eikä sitä kilpailua voiteta samoilla keinoilla kuin 70-luvulla. Ne seurat jotka eivät tässä kilpailussa pärjää tulevat varmasti löytämään tulevaisuutensa jostain muualta kuin SM-liigasta.

Nykyaikainen jäähallihan ei ole sitäpaitsi pelkästään urheilua varten, vaan siellä voidaan järjestää konserttia ja muutakin iltamaa, joten kai sillä taitavissa käsissä voisi rahaa tehdäkin. Olen sitäpaitsi muistavinani että Pori Jazzkin on kaipaillut oluenjuontiin ja musisointiin soveltuvaa sisätilaa, joten monenlaista yhteistyökuviota voisi tämän hankkeen ympärille kehitellä. Eli eiköhän sovita, että Ässien ensi kauden ykkösketju on Jukka Hirsimäki, Jyrki Kangas ja Aino-Maija Luukkonen? Sen ketjun tehtävänä olkoon pisteiden takomisen sijasta takoa patarumpua niin, että uuden jäähallin rakentaminen käynnistyy ennenkuin yhtäkään patsasta ehditään pystyttää toria ´´elävöittämään.´´

Labels:


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?