Saturday, September 24, 2005

 

Hajasijoitetaan eduskunta (julkaistu Porin Sanomissa 23.9.2005)

Porin päättäjät ovat nyt reilun viikon bailanneet sen vuoksi, että maatalousministeri Juha Korkeaoja lupasi Poriin valtionhallinnon palvelukeskuksen. Jonkin verran booliliemiin on jouduttu lisäämään makeutusta, koska karvas maku jäi siitä, että maaseutuvirasto kuitenkin meni Seinäjoelle. Kalskahtaahan virasto aina komeammalta kuin palvelukeskus.

Minä olen katsellut tuota juhlintaa sivusta, tapani mukaan otsa hämmennyksestä hiukan rypyssä, ja miettinyt, mitä Pori oikeastaan tässä jaossa sai? Jostain mielen lokeroista nimittäin silmiini nousee kuva hymyilevistä Silviosta ja Paavosta ja elintarvikevirastosta, jonka puolikkaan Silvio-setä 2003 Suomelle antoi. Siihenkin virastoon olisi varmasti syytä käydä tutustumassa. Kunhan vain joku kertoisi, missä päin Suomea se on.

Sadasta työpaikastahan on puhuttu. Sitten joskus ja ehkä. Vieläkin useammasta työpaikasta haaveilevat jotkut, mutta silloin konditionaali on niin suuri, että tähänkin lauseeseen tarvittaisiin kokonaan uusi kirjasintyyppi. Silloin nimittäin täytyy muidenkin kuin maa- ja metsätalousministeriön ulkoistaa palvelujaan nimenomaan Poriin, ja jokainen voi tykönään miettiä, kuinka todennäköisesti näin tulee käymään.

En myöskään täysin tunne omakseni sitä tuvan ikkuna -perspektiiviä, jolla paikallinen media on tätä asiaa käsitellyt. Tietenkin on kivaa jos joku paikallinen tradenomi pääsee siirtymään lähimarketin kassalta valtionhallinnon palvelukeskuksen palkanlaskijaksi, mutta järkevämminkin verorahoja voisi käyttää kuin kuskata virastoja sinne, mistä päättävässä asemassa oleva puolue kipeimmin ääniä tarvitsee.

Jos sitäpaitsi Suomessa joku virasto pitäisi hajasijoittaa, se olisi ehdottomasti eduskunta. Saattaisi satakuntalaistenkin kansanedustajien toimintaan tulla aivan uutta selkärankaa, kun asioita tulisi jokapäiväisemmin täältä äänestäjien näkövinkkelistä katseltua.

Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?