Saturday, January 29, 2005

 

Imago kuntoon (julkaistu Porin Sanomissa 28.1.2005)

Hyvä TV2.n johto,

Olemme närkästyneitä tavasta, jolla te käsittelette kotikaupunkiamme. Juuri kun olimme toipuneet järkytyksestä, jonka te kolme vuotta sitten aiheutitte hyökkäämällä suuresti rakastamaamme sosiaalijohtajaamme vastaan, te lokasitte taas huolellisesti kiillottamamme kaupunkikuvan tällä vastenmielisellä dokumentillanne Isolinnankadusta.

Taiteelliseen vapauteenne emme toki halua kajota, mutta mikäli dokumentin on tarkoitus kuvastaa todellisuutta, voisi kai olettaa, että edes tosiasiat olisivat oikein. Jo ohjelmanne esittelytekstissä mennään nimittäin metsään. Mainostatte ohjelmanne olevan kuva pikkukaupungista, vaikka Pori ei ole pikkukaupunki vaan trendikäs eurooppalainen metropoli. Toki Pori on eurooppalainen metropoli vain satakuntalaisesta näkökulmasta, mutta meille tuo näkökulma on riittänyt aivan hyvin.

Vihjasitte ohjelmassanne myös, etteivät kokoomuslaiset liikemieskaupunginvaltuutettumme osaisi englantia. Tuo väite on röyhkeä ja väärä. Kokoomuslaisten liikemieskaupunginvaltuutettujemme kieli- ja muutkin taidot ovat paikka paikoin aivan ainutlaatuisia. Jopa kaupallisten tv-kanavien reality tv-sarjat ovat käyttäneet näitä monilahjakkuuksia.

Myöskään monet ohjelmanne haastateltavista eivät antaneet oikeaa kuvaa Porista. Esimerkiksi Gambina-pullon kanssa kuvissa esiintynyt vanhempi herrasmies oli toki pikantti yksityiskohta, mutta ei mikään yleispätevä kuva kaupungistamme. Vakuutamme että mikäli kaupungissamme ylipäätään käytetään alkoholijuomia, niitä käytetään sivistyneesti ja tyylikkäästi ja ehdottomasti kaupungin järjestyssääntöjen mukaisesti.

Toivommekin että teette kaupungistamme uuden dokumentin, ja teette sen kaupunkimme virkamiesten avustamana. Uskomme että siten saatte dokumenttiinne häivän siitä todellisuudesta, jonka uskottavaksi tekemisessä olemme nähneet niin paljon vaivaa.

Porille Hyvä Imago Vaikka Väkisin -yhdistyksen johtokunnan puolesta,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?